Tuesday, September 20, 2011

Baru Seminggu Kuliah~

Junior seperti aku sama sekali akan terasa teruja dengan suasana baru di USM ni. Naik bas ke pusat pengajian pun boleh jadi jakun. Macam best sangat-sangat naik bas ni. Kalau terlepas bas, mulalah cuak bila masuk kelas lambat. Pernah jugak aku berlari kejar bas. Haha

Inilah muka aku sekarang ni
Seperti kanak-kanak riang^^

Apa-apa pun, baru minggu pertama kuliah, aku dah keluar jalan-jalan di sekitar USM. Antara tempat yang aku pergi ialah TESCO Extra, Bukit Jambul Complex, KOMTAR dan Queensbay. Duit aku bukannya melalut beli barang mahal-mahal. Cuma aku suka jalan-jalan. Duit hanya habis kat makanan dan tiket bas. Boleh dikatakan pelajar USM ni senang nak membeli belah di mana-mana. Barang kat sini pun berpatutan, bergantung pada tempat jugak.

Kalau orang biasa macam aku ni, shopping kat TESCO Extra dan Bukit jambul Complex pun dah ok. Untuk anak orang kaya, semestinya Queensbay menjadi pilihan. Kerana semua barang berjenama terkenal ada di Queensbay. Berkemungkinan kalau aku pergi Queensbay hanya untuk tengok wayang jelah. Kawan kata, kat sana sound system memang best berbanding panggung wayang lain. Suatu hari nanti, teringin gak tengok wayang kat situ. Tunggu cerita best kuar jelah. Hehe...

Minggu pertama kuliah juga, aku tak ada assignment lagi. Yeah! Mungkin munggu kedua ni dah bermulanya assignment. =.="

P/S : Pening pilih minor @_@

6 comments:

Kei Seichi said...

buat yang terbaik awak! =)

Cik Amy said...

congrats n good luck darling ;)

Halusinasi said...

Kei dan Cik Amy : terima kasih^^

DRESS SWEET said...

Jom lawat blog Dress sweet sy, http://dresssweet.blogspot.com & jadi member utk diskaun

Adean said...

USM penang k?

Halusinasi said...

yup2^^