Wednesday, June 22, 2011

Day 6 : 10 Items You Can't Live Without


1.   PC. Kalau tak ada PC, takkan siaplah kerja-kerja aku. Melalui PC jugak, aku dapat menonton anime yang aku download. Penting woo..

2.   Handphone. Alat komunikasi yang sangat mudah di bawah ke mana-mana sahaja. Susah kalau tak ada, mak abah tak dapat tahu keadaan aku.

3.   Music and Al-Quran. Kedua-duanya dapat bg terapi pada jiwa.

4.   Blogging. Without it, I would be so depress and lonely.

5.   Beg and purse. Dalam purse ada duit, IC, kad bank. Semua itu sangat-sangat penting. Kalau tak ada, dikatakan bukan warganegara Malaysia. Beg pula penting untuk isi barang-barang. Bukan setakat buku je, barang-barang yang perlu dirahsiakan pun boleh sumbat dalam beg. Hehe

6.   Glasses and contact lenses. Sebab rabun jauh, rabun dekat dan silau. Kalau tak pakai, langsung tak nampak apa-apa langsung.

7.   Internet. Kalau ada PC, mesti ada internet. Kalau ada internet, bolehlah aku berblogging, download anime dan lagu. Bayangkan kalau tak ada internet, hidup bagai tak sempurna!

8.   Safety Pin. Ini wajib ada. Takut berlaku kecemasan pin yang dipakai pada tudung tercabut, ada safety pin.

9.   Note book and Pen. Catatan boleh dibuat kalau tak bawa handphone.

10. Pakaian yang lengkap. Ini memang wajib! Kalau tak pakai, alamatnya, orang akan panggil ORANG GILA!

3 comments:

Kei Seichi said...

err..memang la kena ade pakaian..hehe..tapi nampaknye PC lagi penting dari pakaian sebab PC no 1.. =P

kaizen said...

aah laa...apsal PC lg penting dr baju??

Halusinasi said...

bukan ke yg terakhir itu paling penting sebab itu yg last sekali letak...