Friday, August 19, 2011

Rindukan Iftar Bersama Rakan-Rakan

Teringat dulu. Zaman muda-muda aku dulu. Kalau bulan puasa, mesti ada sesi berbuka bersama dengan pensyarah dan rakan-rakan. Happening sangat-sangat masa tu. Walaupun kami dibebani dengan assignment dan masalah, masa inilah kami gunakan untuk release tension. Adatlah, semester 5 adalah semester yg mencabar bagi kami. Malas nak fikir assignment. Haha

Ketua perancang, Nizam suruh kami bayar RM5 untuk beli bahan-bahan makanan. Dia dan beberapa kawan lain beli barang di pasar. Aku dah lupa diorang shopping barang kat mana. Kemudian, dalam tengah hari aku dan geng-geng perempuan datang untuk tolong sediakan bahan. Sambil-sambil potong bawang, boleh bergurau senda plak.

Sebelum Iftar :

Sesi masak memasak bermula
Kat dapur ni Ti yang incharge

Lupa nak rotate gambar ni
Shasha dan Riah tengah bakar sate

Mulanya aku jd tukang potong-potong bawang
Tapi, ketua suruh aku buat kuih melaka plak
Mus pun join sekali

Sesi pembakaran ayam dan ikan
Semua dah terliur tengok makanan
Lapor giler!

IKLAN!
Kucing pun penat juga. Haha

Waktu Iftar :


Ada kisah di sebalik 2 gambar ni
Syam yang berbaju putih tu terjatuh tergelincir sebab air
Kewasan kejadian adalah dekat dengan aku je
Kami ketawa terbahak-bahak tak tahan tengok gelagat dia
Riah siap boleh buat sign GOOD lagi
Tula padahnya nak berlari je kejenya

Ha, makan tembikai pun boleh posing lagi
Sebelah aku tu pensyarah tau, Puan Nurul Fathihin

Boleh teka tak jari aku yang mana satu?

Masing-masing muka penat
Tapi boleh lagi senyum
Aku penat sebab makan banyak. Haha

Kali terakhir berbuka puasa bersama (Semester 5, 2009)
Happening tak kami? Ada sorang lagi yang tak masuk gambar, Aker
Inilah geng DDS Sesi Julai 2007. 16 orang semuanya
Waaa, rindukan korang semua
Nak berbuka sama-sama lagi macam dulu
#sobs

Kalau suka, tekan LIKE!

8 comments:

Kei Seichi said...

waaa...bestnye..seronoknye...
kami dulu xde mcm ni..klu buka pon makan kat luar or cafe je...

Halusinasi said...

kan2...sy rindukan suasana mcm ni..

kaizen said...

jari tu yg pakai baju biru.... hahaha kn dah kantoi...

*comel kucing tuh... nak!!!

Halusinasi said...

haha...tahu dh...cheq kantoi...

kucingtu sgt comel kan? dh lupa nama dia...

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...

lama betul xbuka puasa dgn kawan2..syok bile makan ramai2 ni...

SELAMAT BERPUASA

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Halusinasi said...

waalaikumussalam...memg syok makan ramai2 ni^^

kaizen said...

nape x amek jer kucing tu.. leh bela.. hehehe

Halusinasi said...

kucing tu pensyarah bela...